Sider

22. februar 2009

Nytt styre i Aust-Agder Unge Venstre

På lørdag, 21. februrar ble det holt årsmøtet i Aust-Agder og Vest-Agder Unge Venstre på Venstres kontorer i Kristiansand. Nytt styre i Aust-Agder UV ble valgt f.o.m 1. april.

Leder - Peter Nicolai Aashamar
Nestleder - Kjetil Nyjordet
Sekretær - Kamilla Nielsen
Kasserer - Jon Tingvold
Styremedlem - Torbjørn Birkeland

I tillegg ble tre uttalelser vedtatt av Agder Unge Venstre:
  • Uttalelse om rene sprøyter til narkomani i fengsel
  • Uttalelse for et morderat fritt skolevalg
  • Uttalelse mot forslaget til Vest-Agder Unge Høyre om å endre navnet Kristiansand til Christanssand.

16. februar 2009

Referat fra møte, Onsdag 4. Februar

Når: Onsdag 4. Februar, klokken 18:00 20:20.
Sted: Dahlske vgs. Fevik rommet.
Til stede var: Cedrik, Kamilla, Jon, Kjetil, Torbjørn, Sigurd, Kathinka, Silje, Iselin, Øystein, Peter og Liza.

SAKER:
  • Møteteknikk - Sigurd fortalte oss en del om møteteknikk og ulike tegn man bruker i møter.
  • Sammenslåing av Agder - Dette er vi for, men vi er enige om at begge sykehusene er nødvendige.
  • Fritt skolevalg og skolepolitikk - litt generell venstre politikk.
  • Eventuelt - Saken om asylmottak på Egra kom naturligvis opp, og vi diskuterte denne saken. Her kom vi frem til at vi er alle for asykmottak i Grimstad, uten bestemt sted. (Selvom de fleste av oss var for mottak på Egra, kun med et par blanke stemmer). Vi kom frem til at Torbjørn, Peter og Liza skulle skrive et leserinnlegg til avisen, hvor vi får frem at Grimstad Unge Venstre støtter dette forslaget og litt om hvorfor vi gjør det.

Program for UV-skolen trinn 2

Her kommer programmet for helgen 20-22 Februar:

FREDAG
18:00 - Oppmøte i Kongensgate 34. Velkomst, praktisk info og presentasjon av programmet.
18:15 - Innledning: Venstre og valgkampen, ved Eva Kvelland.
18:45 - Skolering i mediearbeid, ved Eva Kvelland.
19:30 - Pause.
19:45 - Skolering i møteledelse og -gjennomføring, ved Eva Kvelland.
20:30 - Kveldsmat og sosialt program.

LØRDAG
09:00 - Frokost
10:00 - Politikkskolering: Tema for aksjon, ved Fabian Woxholth m.fl.
10:30 - Praktisk forberedelse aksjon.
11:15 - Aksjon i Markens gate.
12:15 - Lunsj.
12:45 - Politikkskolering: UVs kjernesaker (streiftog), ved Fabian Woxholth m.fl.
13:00 - Skriveverksted (leserinnlegg + uttalelser til årsmøter).
15:00 - Årsmøter.
17:00 - Politikkskolering: UVs kjerneområder (fordypning), ved Anne Solsvik m.fl.
18:30 - Middag og sosialt program.

SØNDAG
10:00 - Frokost.
11:00 - Stand-skolering.
12:00 - Debattskolering.
15:00 - Slutt.

Unge Venstre skolen trinn 1 og 2

Her kommer litt informasjon om Unge Venstre skolen trinn 1 + 2 og fylkesårsmøter.

UV-skolen trinn 1 på onsdag, 18. februar
Unge Venstre skolen trinn 1 blir arrangert Onsdag 18. Februar fra klokken 17:00 - 20:00 på Dahlske Videregående Skole i møterommet "Fevik" (ligger i andre etasje ved lærerværelsene, like ved brua).
Under skoleringen vil det bli lagt vekt på liberal ideologi, generell venstre politikk, litt historie og mye mer. Utrolig nyttig for engasjerte medlemmer som ønsker å lære mer om politikk. Det kreves ingen forkunnskap for å ta trinn 1.

UV-skolen trinn 2 i helgen 20-22. februar

Det vil også blir arrangert trinn 2 i Unge Venstre skolen. Dette arrangeres i Kristiansand, helgen 20-22 Februar. (Timekspressen går fra Grimstad klokken 16:42). Det blir oppmøte klokken 18:00 på Venstres kontorer i Kongens Gate 34.

Hvis noen har spørsmål ang. pris så er arrengementet helt gratis (inkl. reiseutgifter og overnatting). For å få dekket reiseutgifter kreves det at du benytter billigste transportmiddel og tar med kvittering.

Påmelding gjøres til j o n (dot) t i n g v o l d (alfakrøl) g m a i l (dot) c o m.


Årsmøte for Aust-Agder UV, lørsdag, 21. februar kl 15:00

Som en del av UV-skolen trinn 2 blir det også arrangert fylkesårsmøte for Aust-Agder Unge Venstre og Vest-Agder Unge Venstre. Denne helgen blir det også holdt fylkesårsmøter, samme sted på lørdagen klokken 15:00. Om du ikke kan komme resten av helgen er du likevel hjertelig velkommen til årsmøtet.


Alle er hjertelig velkomne til å delta på begge skoleringene!

10. februar 2009

Leserinnlegget om Asylmottak i avisa

Idag ble leserinnlegget vårt om asylmottak på Egra trykket på både Agderposten og Grimstad Adressetidende. Vi takker Lisa, Torbjørn og Peter for en fantastisk innsats.

7. februar 2009

Uttalelse om fritt skolevalg

Uttalelse om fritt skolevalg til årsmøtet til Agder Venstre.


Fritt skolevalg i Agder
Slik som systemet fungerer i dag kan elever stort sett kun søke på skoleplasser basert på nærskoleprinsippet. Disse reglene er rigide og begrenser elevens valgfrihet. Elevene i den videregående skolen er selv i stand til å bestemme hvilken skole som passer deres behov best.

Vi må slutte å se på elever som statistikk, og begynne å se på gruppen som individer. Hver enkelt elev vet best hvordan han/hun tilegner seg kunnskap best, og hvor han/hun helst vil utføre dette. Elever må få mer frihet til å bestemme over sin egen utdanningsprosess; hvor foreldrene bor skal ikke bestemme elevens utdanning.

Karakterbasert inntak vil føre til en større variasjon av elever, et pluralistisk miljø. Mangfold er noe Venstre lenge har kjempet for, og dette må vi forsette med. Elever som har lyst til å skifte omgangskrets får også en bedre mulighet til dette, det er viktig å ikke overse denne gruppen. "Alle har krav på en mobbefri skolehverdag".

Tiltaket vil også føre til mer engasjement i ungdomsskolene, noe som er viktig med tanke på at det er ungdomsskolen som har flest vanskeligheter. Med karakterbasert inntak vil karakteren ut av ungdomsskolen spille en større rolle enn tidligere, og gruppen av elever som tenker "jeg kommer inn uansett" blir nødt til å tenke seg om pånytt.

Dette er begrunnelsen for at UVA fremmer karakterbasert opptak i den videregående skolen i Agder.


6. februar 2009

Leserinnlegg angående debatten om Asylmottak på Egra

Ungdoms-ja til asylmottak

Etter å ha fulgt den pågående debatten om asylmottak i Grimstad er det rystende å se uttalelser som ”Send dem hjem i en container.” eller ” Et asylmottak ville totalt ødelegge hele den norske kulturen.” Debatten har tatt helt feil retning. Vi må tenke på hva et asylmottak kan gjøre for byen, det kan bidra med mangfold, arbeidskraft og åpenhet. Hvorfor være redd for nye impulser?

Vi i Grimstad Unge Venstre støtter forslaget om å plassere et asylmottak i Grimstad. Vi mener alle land har plikt til å ta imot asylsøkere som kommer til landet i håp om et bedre liv. Plasseringen av et asylmottak i Grimstad vil være en god avgjørelse. Grunnen til dette er at Grimstad er en by i stor utvikling og vil ha nytte av de nye impulsene et asylmottak kan føre til.
Motstanden mot et mottak i Grimstad er pinelig, aldri har så mange vært på flykt fra krig, konflikter, forfølgelser og katastrofer som nå, og det virker som at mange ønsker å avvise dem. Skal vi som er så heldige å være født i ett av verdens rikeste land nekte noen mulighet å leve et godt og verdig liv?

Grimstad bør ta imot så mange asylsøkere som byen har mulighet til å integrere i samfunnet. Når det gjelder plasseringen syns vi ikke at asylmottaket skal plasseres lengst mulig vekk fra folk som motsiden foreslår. For å ha mulighet til å integrere asylsøkerne må de ha kontakt samfunnet. Vi ser på Egra som en god plassering. Et asylmottak på Egra vil ikke nødvendigvis gå knirkefritt, men vi mener de positive sidene utveier de mulige negative. Undersøkelser viser at det ikke nødvendigvis blir mer bråk på område hvor det blir plassert et asylmottak.

Vi mener at det å utelukke en plassering av et asylmottak blir som å ta hensyn til andres menneskers fordommer. Dette er ikke noe vi i Grimstad Unge Venstre støtter og mener at det å ta hensyn til andres fordommer er det samme som å fremme fordommer.

Skrevet av Peter Aashamar, Hilde Eliza Sjursø og Torbjørn Birkeland ved Grimstad Unge Venstre.