Sider

6. februar 2009

Leserinnlegg angående debatten om Asylmottak på Egra

Ungdoms-ja til asylmottak

Etter å ha fulgt den pågående debatten om asylmottak i Grimstad er det rystende å se uttalelser som ”Send dem hjem i en container.” eller ” Et asylmottak ville totalt ødelegge hele den norske kulturen.” Debatten har tatt helt feil retning. Vi må tenke på hva et asylmottak kan gjøre for byen, det kan bidra med mangfold, arbeidskraft og åpenhet. Hvorfor være redd for nye impulser?

Vi i Grimstad Unge Venstre støtter forslaget om å plassere et asylmottak i Grimstad. Vi mener alle land har plikt til å ta imot asylsøkere som kommer til landet i håp om et bedre liv. Plasseringen av et asylmottak i Grimstad vil være en god avgjørelse. Grunnen til dette er at Grimstad er en by i stor utvikling og vil ha nytte av de nye impulsene et asylmottak kan føre til.
Motstanden mot et mottak i Grimstad er pinelig, aldri har så mange vært på flykt fra krig, konflikter, forfølgelser og katastrofer som nå, og det virker som at mange ønsker å avvise dem. Skal vi som er så heldige å være født i ett av verdens rikeste land nekte noen mulighet å leve et godt og verdig liv?

Grimstad bør ta imot så mange asylsøkere som byen har mulighet til å integrere i samfunnet. Når det gjelder plasseringen syns vi ikke at asylmottaket skal plasseres lengst mulig vekk fra folk som motsiden foreslår. For å ha mulighet til å integrere asylsøkerne må de ha kontakt samfunnet. Vi ser på Egra som en god plassering. Et asylmottak på Egra vil ikke nødvendigvis gå knirkefritt, men vi mener de positive sidene utveier de mulige negative. Undersøkelser viser at det ikke nødvendigvis blir mer bråk på område hvor det blir plassert et asylmottak.

Vi mener at det å utelukke en plassering av et asylmottak blir som å ta hensyn til andres menneskers fordommer. Dette er ikke noe vi i Grimstad Unge Venstre støtter og mener at det å ta hensyn til andres fordommer er det samme som å fremme fordommer.

Skrevet av Peter Aashamar, Hilde Eliza Sjursø og Torbjørn Birkeland ved Grimstad Unge Venstre.

2 kommentarer:

  1. Erm, dokk gløymde ein ting: Det er ikkje nok med eit hus aleine, ein treng ocså folk. Og det er underskudd på slikt personale.

    SvarSlett
  2. Bra noen tar ansvar! Kjempe bra jobb dere ! Hilsen farha

    SvarSlett