Sider

31. januar 2009

Medlemsmøte på onsdag, 4. februar

Hvor: Dahlske VGS
Tid: Onsdag, 4. februar kl. 17:50

Saksliste:
  • Møteteknikk
  • Eventuelt
  • Sammenslåing av fylkeskommunene i Agder
  • Fritt skolevalg
  • Skolepolitikk

26. januar 2009

Uttalelse om UngArena

Her er den endelige uttalelsen vi laget om Ung Arena. Jeg sendte den til kommunen via Ragnar Holvik. Jeg spurte om vi i Unge Venstre kunne få en omvisning inne på fagskolen. Dette var de veldige positive til.
Tusen takk til Jon Tingvold som har skrevet uttalelsen og tusen takk til alle som var med å gi respons, kritikk og hjalp til å rette uttalelsen.
- Cedrik Lyngroth


Grimstad Unge Venstres uttalelse om UngArena
Grimstad Unge Venstre er veldig fornøyd med at Grimstad kommune ønsker å få på plass et ungdomshus. Et religionsnøytralt tilbud har vært etterspurt lenge, og det er viktig å få på plass et sentrumsnært tilbud som er i nærheten av der ungdommen er og kan være et rusfritt alternativ.

Det er veldig positivt at Grimstad nå gir ungdommen mulighet til å skape sin egen arena og tør å stole på ungdommen. Samtidig mener vi at det er helt nødvendig med voksne ansatte med god erfaring fra ungdomsarbeid som kan passe på miljøet og dra i gang nye aktiviteter. De ansatte bør være aktive med å prøve å få ungdom til å starte og drive aktiviteter; men det bør ikke forventes at ungdommen skal drifte alle aktiviteter selv. Dette kan lett føre til varierende aktivitet på huset, og at aktivitetstilbudet i enkelte perioder ligger dødt. Grimstad UV ønsker at ungdom skal være godt representert i styret slik at det sikres at ungdommens meninger får en finger med i styringen av UngArena og det ikke blir opp til hver enkelt ansatt hvor stor innflytelse ungdommen skal ha.

Fagskolen er en stor bygning og Grimstad UV synes det er naturlig at også andre ungdomstilbud utenfra, hovedsakelig innenfor målgruppen til UngArena, får tilbud om å benytte lokalene på Fagskolen. Det vil gjøre det enklere for ungdom å oppsøke stedet, når mange allerede benytter seg av og føler en tilhørlighet til lokalet. UngArena bør også være en institusjon som i stor grad samarbeider med de andre aktivitetstilbud i kommunen, og som kan samordne og spre informasjon om disse tilbudene.

Enkelte kommunale institusjoner for ungdom som særlig trenger et tilbud med lav inngangsterskel bør få plass på Fagskolen. Dette må være institusjoner som også gir inntrykk av å være mer institusjoner for rådgiving, enn behandling, slik at ungdom ikke føler UngArena blir en behandlingsinstitusjon. UngArena bør være en plass ungdommen kan ”henge” og ha organiserte aktiviteter.

Når det gjelder Kulturskolen synes Grimstad UV at det er viktig å styrke Kulturskolen og ønsker at de skal få gode muligheter til å benytte lokalene på Fagskolen. Men det er viktig at Kulturskolen ikke overtar bygget, og Kulturskolens aktiviteter avskjermes såpass fra ungdomshusets at ungdom fortsatt føler at det er deres sted. Spesielt er dette viktig når yngre brukere enn Ung Arenas målgruppe skal ta i bruk lokaler på Fagskolen.

Grimstad UV er ser ikke behovet for at UngArena skal tilby datamaskiner, da dette erfaringsmessig blir benyttet lite og ofte blir ødelagt. De fleste ungdom i dag har egne laptoper, og dette er en trend som bare kommer til å øke i årene fremover. Fra neste år får i tillegg alle som begynner på videregående sin egen laptop av skolen. Grimstad UV ser derfor for seg en modell uten internettkafé, men med et fritt benyttbart trådløst nettverk. Det siste er spesielt viktig hvis området skal tas i bruk av frivillige organisasjoner.

Grimstad UV mener at ute området rundt Fagskolen bør få en mer sentral plass i arbeidet rundt UngArena. Fysisk aktivitet er viktig og det bør derfor opprettes en volleyballbane, samt bl.a. fotballmål og basketballkurver slik at plenen og asfaltplassen kan brukes til uorganiserte idrettsaktiviteter.

Grimstad Unge Venstre vil at:
  • Dette skal være et ungdomsstyrt hus med både ungdom og voksne i styret, men hvor voksne tar seg av den daglige driften og sørger for å ha et oppegående aktivitetstilbud.
  • Ungdommen som sitter i styret skal få opplæring i hvordan drifte et ungdomshus og hvordan håndtere økonomi.
  • Kafeen får en sentral plass i utarbeidelsen av UngArena og at UngArena skal være et sted ungdom kan ”henge” flere dager i uken, også uten å drive med noen spesiell aktivitet.
  • UngArena skal være en møteplass for ungdom som tilbyr et bredt spekter av aktiviteter, hovedsakelig religionsnøytrale.
  • UngArena skal kunne benyttes til bandøving, men at bandkonteineren fortsatt beholdes.
  • Ungdomshuset primært benyttes av institusjoner og organisasjoner innenfor målgruppen til UngArena, og at huset derfor ikke tas i bruk til barnehage.
  • Kulturskolen skal ta i bruk et avgrenset område i bygget, eventuelt med egen inngang.
  • Ungdomshuset skal sette seg klare mål om å være miljøvennlige og redusere sin energibruk og CO2-utslipp. Dette gjelder særlig med tanke på oppvarming.
  • Ungdomshuset skal inneholde gruppe rom i ulik størrelse som frivillige organisasjoner vederlagsfritt kan benytte seg av.
  • Ingen internettkafé, men et fritt tilgjengelig trådløst nettverk.
  • Ute område med mulighet for å spille fotball, basket og volleyball, samt gjennomføre andre uorganiserte idrettsaktiviteter.

Grimstad UV støtter ungdomsplanen sin anbefaling om en primærmålgruppe fra 9. til 2. klasse.

Grimstad UV vil i tillegg oppfordre UngArena til å inviterer ungdomspartiene til å være med i en komité for arbeidet med UngArena.


Cedrik Andersen Lyngroth
Leder av Grimstad Unge Venstre
95742139

9. januar 2009

Grimstad UV i avisa

Avisartiklene var på trykk 18. desember i Agderposten og 20. desember i Grimstad Adressetidene.

Cedrik har også skrevet en artikkel Oppstarten til Grimstad Unge VenstreGrimstad Venstre sine nettsider.

Referat fra medlemsmøte, 7. januar

Først hadde vi besøk av Anne Solsvik, leder i Unge Venstre som forteller om generelt om Unge Venstre og mye av det som står i UV-skolen trinn 1. Etter dette hadde vi diskusjon om UngArena, et sentrumsnært ungdomshus i Grimstad.

Hva er ung arena?
Ung Arena er et aktivitetssenter hovedsakelig for ungdom som man ønsker etablert på den gamle fagskolen i Grimstad. Det er ulike ideer om hva slags aktiviteter og hva vi skal ha i ung arena og hvem det skal være for.

På møtet diskuterte vi hvem vi vil at fagskolen skal være for, om vi vil ha inn hele kulturskolen, eller bare en del av den, og om den eventuelt skal være under styret. Hvem styret skal bestå av og eventuelt om kulturskolen skal ligge på linje med, eller ha ligge under styret.

Vi kom frem til
  • Fagskolen blir hovedsakelig for aldersgruppen 13 – 20 år.
  • Vi vil ha inn hele kulturskolen, men under styret.
  • Styret skal bestå av hovedsakelig ungdom, men eventuelle voksne til å rådgive.
  • Gratis trådløst nettverk, uten internettkafé.
  • Utenfor vil vi eventuelt ha basketballbane, volleyballnett og/eller fotball, og muligens et amfi til utendørs underholdning i sommermånedene.

Referat fra styremøte, 17. desember

Tid: 17. desmeber 2008 kl. 5-6
Sted: Odden

– Møtetid fremover blir den første onsdagen i måneden klokka seks, i tre måneder fremover, På Dahlske VGS, Peer Gynt rommet.

Medlemmer:
15 medlemmer, Grimstads største.

 – Invitere Anne Solstadvik, leder av unge venstre, På et av møtene.

Definere roller i styret
Leder, Cedrik, tar initiativ, tar opp saker, ansvaret for å sette opp møter, ordstyrer og ansvar for saksliste.
Sekretær, Liza, Ansvaret for blogg, referat for møtene, retter skrivefeil og mangel av informasjon.

Informasjon foregår på mail.

Agder styremøte
Styremøte med Aust og Vest Agder røde kors.

Gjennomgang av hvordan møtet med avisa gikk
Cedrik og Jon hadde en pressekonferanse for Adressa og Agderposten tidliger på dagen.
  • Fokus på skole og ungdomspolitikk. diskutere nasjonalpolitikk, mot hasj.
  • Vil ikke jobbe for legalisering av hasj på lokal plan.
  • Bordeller, ikke tatt stilling til.
  • For et tog som kan gå fra Oslo til stavanger, slå sammen de to banene.
  • Bussene i Grimstad, billigere og oftere ruter.
  • Ett Agder, to sykehus.
  • Et mer slagkraftig næringsliv, og fritt skoletilbud.
  • Fått alt til på under tre uker.

Blogg
http://www.grimstadungevenstre.blogspot.com
Fin mulighet til å bli latt merke til på nettet.
Jon, Liza og Cedrik har tilgang til bloggen.
Linker til avisartikkel om oss.

Her blir det skrevet info om møtetid og sted, og referat fra møtene.